GFE siktar på segern 2018

Förra året tog klacken som följer laget SKS hem Best Supporters i Brännbollsyran. Inte helt rättvist tyckte Green Field Elite. I år är det deras år menar Anton Meier som varit med i jätteklacken sedan 2015.
– Vi borde ha en bra chans i år, säger Meier.

Laget Mighty Blackout har varit med i Brännbollsyran sedan 2013. Laget grundades av Rasmus Abnersson-Norén och Samuel Aho och har som bäst slutat på 12:e plats i Brännbollsyran 2016. Det som sticker ut med Mighty Blackout är deras klack som kallar sig Green Field Elite (GFE).

– Där det är mest folk, mest högljutt och där folk ser ut att ha roligast. Där är vi, säger Anton Meier när han ska beskriva hur du lättast hittar Green Field Elite på Mariehemsängarna.

Det var 2014 som GFE skapades och började att sälja kläder, göra flaggor, banderoller och använda pyroteknik. Det har sedan rullat på och blivit en större och större klack.

-På två år 2016 och 2017 sålde vil kläder för 100 000 kronor och det fortsätter att komma nya personer till klacken. Nya namn som köper kläder som jag aldrig hört talas om. Det är kul, säger Meier.

Förra årets vinnare av Brännbollsyrans pris till bästa supporters SKS har tagit en paus det här året. Det har viskats om att klackarna slagits ihop, men det förnekar Meier.

-Jag har hört att de lagt ned, men vi har inte slagit ihop. Om vissa från SKS har velat kliva in i vår klack är det en sak, men vi är GFE och inget annat, säger Meier.

I fjol slutade Mighty Blackout på 27:e plats i Brännbollsyran efter uttåg mot Hvorte Hvar i 16-delsfinalen. Trots en del spelaromsättning där bl.a. lagkaptenen Samuel Aho lämnat för Salming så tror Anton Meier på en  bra yra.

-Laget har visserligen tappat två bra spelare, men fyllt på med nytt. Jag har pratat med lagledarna och tycker det känns bra. Det var riktigt kul när laget gick till 8-delsfinal och vi i GFE vill gärna uppleva det igen, säger Meier.

GFE har redan börjat uppladdningen för Brännbollsyran och kommer som vanligt ha sin förfest ”PYP”  torsdagen innan cupen. Den lockade i fjol nära 250 personer. Sedan inleds fredagen med en march, som i fjol drog 100 personer, när Migthy Blackout ska inleda gruppspelet  12.30 fredagen den 1 juni.

Då står Anton Meier och de övriga i Brännbollsyrans kanske största klack vid sidan av banan.

– Att bara få vara där en varm vår/sommar-dag, dricka öl och dansa, sjunga och lära känna folk. Det gör det till den bästa helgen på året, konstaterar Anton Meier.

Vissa satsar på att vinna Brännbollsyran, Green Field Elite vill vara störst bäst och vackrast utanför banan. Och kanske, kanske vinner de Best Supporters 2017. Det återstår att se.

-Vi borde ha en bra chans i år allafall, säger Anton Meier.

Priset till Best Supporters i Brännbollsyran delas ut mellan semifinalerna i cupen på finalbanan och vinnarna tar hem 10 000 kronor.