Regeländringar för 2017

Det blir bara en regeländring 2017 för Brännbollsyran. Så här motiveras detta.

Iksu Brännboll som stiftar de officiella reglerna för sporten Brännboll har kommit med tre regeländringar och ett par förtydligande i reglerna för säsongen 2017.

De tre ändringarna är:

¤ Grepplinda kommer att tillåtas på i övrigt godkända Brännbollsträn – Denna regel kommer att tillämpas på Brännbollsyran 2017, men gäller endast för medhavda egna trän, du får alltså inte göra åverkan på de Brännbollsträn som arrangören erbjuder till matcherna.

¤ Handbollsklister är godkänt att spela med – Denna regel kommer ej att tillämpas på Brännbollsyran 2017. Detta då vi tycker att förslitningen på trän och bollar bli högre med klister, då vi tycker att det är ett riskmoment om det börjar regna då greppet blir katastrofalt.

¤ Att det laget som förlorar lotten och därmed får börja inne (i stort sett alltid) ska kunna buda hur många poäng motståndarna får starta med om de byter till att börja inne och där sedan det andra laget har möjlighet att buda tillbaka. – Spännande grej då det är extremt svårt att kontrollera slutet av en match som utelag, men för krångligt och oprövat för att testas i Brännbollsyran. Det får bli en grej för sommarcuperna. I Brännbollsyran gäller fortsatt att det lag som avslutar matchen som utelag vinner vid oavgjort resultat.

Utöver detta har det varit på tal om att ändra antalet spelare samt att ändra regeln så att alla måste stå still vid konlinjen fram till dess att en boll är slagen. Detta då många startar en bit bak, börjar springa tidigt för att starta i fart och då är det svårt att avgöra tjuvstart. Den andra regeln är bra, men samtidigt så blir det ännu mer ryckigt och något större risk för skador bland otränade. Bloggen är kluven, men då Iksu Brännboll inte klubbat igenom den regeln så behöver Brännbollsyran inte bestämma sig förrän de gör så.

De fullständiga reglerna uppdaterade ligger nu uppe på Brännbollsyrans hemsida.

  • Mikael Samuelsson

    Jag vill bara påpeka att punkt tre här ovan inte stämmer.
    Till att börja med är det inte alls med i reglerna. Det är något som endast gäller i serien.
    För det andra stämmer inte beskrivningen av förfarandet, men det behöver vi inte gå in på detalj om här.