BK Rel världsmästare i brännboll 2018

BK Rel blev vinnaren av Brännbollsyran 2018. Finallagen blev en repris för båda lagen och BK Rel var ute efter revansch – något de också tog. Finalen var en riktig nagelbitare och det skulle avgöras på matchens absolut sista slag.
– Det var bara total lycka när sista slaget gick in, säger matchvinnaren Johan Bäckman.

Det var ett revanschsuget BK Rel som ställdes mot den regerande mästaren Salming inför finalen. Liksom fjol så skulle matchen bli en riktigt rysare och det skilde lagen endast en poäng åt när domaren blåste av matchen.

I halvtid var det uppförsbacke för BK Rel som behövde hämta upp 12 poäng för att komma i kapp Salming. Men ju närmre matchen började lida mot sitt slut ju mindre blev gapet mellan de två lagen. När BK Rels siste slagman, Johan Bäckman, klev fram för BK Rel hade de tre personer vid sista kon och underläge 68–69.

Johan Bäckman visade att han hade nerver av stål när han fick en perfekt träff på bollen och samtliga spelare vid tredje konen kunde jogga in över linjen – och guldet var därmed bärgat för första gången på elva år.

– Det känns ju såklart bra, väldigt bra. Det var länge sedan vi vann cupen så det var verkligen på tiden, säger Johan Bäckman efter matchen.

Hampus Helmersson, som var med när BK Rel finalförlorade förra året, stämmer in i tonerna.

– Det känns helt jävla underbart, äntligen. Det känns verkligen som att vi förtjänar det här, säger han.

Hur ska ni fira guldet i kväll? 

Fullt ös. Vi ska käka litegrann nu och göra oss klar. Sedan ska vi blåsa ut till Olles ikväll, avslutar Hampus Helmersson.