Fjöl av årets Best In Show

Sedan 1993 har priset Best In Show delas ut. Priset delas ut till det lag som klär ut sig bäst, bjuder på mest show och engagerar publiken på bäst sätt. I år föll priset på laget Fjöl av, som med sin Pistvakt-inspirerade utstyrsel och sin ikoniska Ockelbo-skoter kunde ta emot priset inför en jublande fullsatt läktare på finalbanan. 

Det var fyra lag nominerade till årets Best In Show och det var en stark kvartett som gjorde upp om priset. Med fanns fjolårsvinnaren Janne Stochhunters, den mångfaldiga vinnare Plakat Pirat, uppstickaren one million B.C och Fjöl av. Och det var den sistnämnda som alltså vann.

–Det var jättekul och oväntat. Vi fokuserade mest att gå bra på spelet, men vi hade ju byggt skotern och sådär också för vi tycker det är kul att showa lite när det är folkfest, säger Fjöl avs lagledare Johan Anundsson.

Fjöl av gjorde väldigt bra resultat förra året och var seedade inför årets yra, men åkte ut tidigt under lördagen och tappade seedningsplatsen. Nu fick de, tack vare priset, plåster på såren.

– En kul vändning på en dag som började väldigt negativt, men slutade väldigt positivt. Nu fick vi mer motivation inför nästa år så förhoppningsvis kommer man se mer utav oss framöver, avslutar Johan Anundsson.