High Rise höll för pressen

Brännbollsyran är igång. Cupen bjöd på toppmöte direkt. ”Dödensgrupp” avgjordes på bana 24 och inför-favoriten High Rise gjorde upp i en ren seriefinal mot uppstickaren The Pittsburghs Steelerz. Trots pressen kunde High Rise hålla undan och vinna med bekväma 87-41. 

På ett soldränkt, men blåsigt ängarna bjöds publiken på en inför jämn match. High Rise hade planenligt inlett kvällen med två segrar. Utmanaren The Pittsburgh Steelers inledde lika bra – två segrar på två matcher. Inför mötet gjorde lagen upp om en direktplats till 32-delsfinal.

Favoriten High Rise började ute och inledde matchen urstark. ”Steelerz” fick inte ordning på grejerna och hade svårt att komma in i matchen och blev utbrända två gånger och hamnade i ett 12-45-underläge innan det blev dags för sidbyte.

I den andra akten fortsatte High Rise att trumma på, medan Steelers hade stora problem och fumlade bort enkla lyrapoäng. Favoriten höll och vann med klara 87-41. I och med segern är High Rise klara för 32-delsfinal.

 

– Det känns bra. Jag tycker vi spelat bra i alla gruppspelsmatcher och vann med stora poängskillnader i alla matcher, säger David Olofsson lagledare High Rise och fortsätter:
– Det var lite spänt innan matchen. Gruppfinal och det stod mycket på spe, men nu får vi bättre lottning i slutspelet så och det känns jättebra.

Vad betyder det för er att gå direkt till 32-delsfinal? 

– Det betyder mycket framförallt att få den lottningen vi var tänkta att få, och inte hamna på en annan väg, avslutar David Olofsson.