Många utklädnader även i år

Tävling i all ära. Men Brännbollscupen inkluderar alla. Runt om på ängarna finns det människor som klätt ut sig i alla olika typer av dräkter och målningar. A Tribe Called Fest är ett av dem. 
–Vi är drakar, vi är starka, och vi vill flyga till final, säger Dennis Andersson som spelar för laget.

Yran har vissa år kantats utav ruskigt väder – men i år är det varmare än någonsin. Något som A Tribe Called Fest inte räknade med när de valde fleece-klädda dinosauriekostymer till årets cup.

– För något år sedan var vi med och då var det ganska kallt. I år ville vi ha en varm utklädnad så vi skulle slippa frysa och hålla oss varma mellan matcherna, säger Dennis Andersson.

Och i år har de inte darrat av kyla direkt. Snarare tvärtom. Svetten droppar från pannan när Dennis Andersson står och gör intervjun efter matchen.

– Det är ganska blött, svettigt och folk börjar bli slut. så det blev fel val av material i år igen, säger Dennis Andersson.

Men allt handlar inte om att vinna för alla lag. A Tribe Called Fest är ett sådant lag.

– Framförallt är vi här för att ha kul. Vi är ett skönt gäng som har en bra sammanhållning i gruppen, men vi vill ändå göra vårat bästa, säger han.

Varför går du på yran? 

Tidigare år har det varit hur kul som helst och det är ett givet evenamang att gå på. Det är hit man ska för det är så jädra kul och än så länge lever det upp till förväntningarna i år igen, avslutar han.

Vilka lag gick vidare till morgondagen? Se listan nedan.