Plakat Pirat

Plakat Pirat, best in show vinnarna 2016 och 2011, är ett av de få återkommande lag i brännbollsyran som satsar på både spel och spex. Som längst har man tagit sig till 8-del (2017). Sedan vinsten 2011 har laget alltid varit nominerad i kategorin ”best in show”. Under själva yran är laget och supporters utklädda till pirater och sprider glädje, bus och godis ute i publiken och i sitt utsmyckade piratläger. Ingen alkohol på yran och många timmars träning under våren gör att detta kompisgäng på allvar börjar hota även dom etablerade topplagen. Brännboll är klurigt och än är laget ungt, men Plakat Pirat har sedan 2011 haft siktet inställt på seedningsplats… 2013 och 2014 snubblade man på mållinjen i seedningsmatchen men 2015 slog man ut det kända laget ”Pyroman på Plan” och nådde slutligen målet! Äntligen!
2015 var även året då några sponsorer klev in och hjälpte laget. Ica Berghem och Restaurang Maria är numera sponsorer och det tackar laget ödmjukast för! Och såklart alla barn, unga och vuxna som tack vare sponsorerna får godis från skattkistan. 2016 började bra med förcupen, serie och mycket träning. Piraterna var taggade! Väl på yran så bjöd gruppspelet på mycket spex, piratanda och många varvningar. Men sedan blev fortsättningen på yran tung och seedningsplatsen tappades snopet. Men humöret vände när Plakat Pirat blev vinnarna av best in show 2016. Äntligen fick laget åter stå överst på spex-pallen! 2017 blev året då piraterna skrällde! Fjolårets tvåor ”Raska” slogs ut i 32-del. Piraterna tog seedningen och ryktet spred sig snabbt på ängarna. Vilken skräll! I 16-delen slogs ”Skogma” ut och i 8-delen väntade Kenta. Där blev motståndet för tufft och man fick se sig besegrade mot ett topppresterande Kenya. Glädjen att ha lyckats med det omöjliga gick inte att missta. Att piraterna bara kom tvåa i best in show märktes knappt. Piratbandet YeBanishedPrivateers var i lägret och spelade musik. 2017 var ett glädjens och revanschens år för PlakatPirat. Medierna och publiken samlades som vanligt kring laget och lägret. Sammanfattningsvis var 2017 alltså året som piraterna lyckades med det omöjliga…att som oseedade slå ut fjolårets tvåor och gå till 8-del!
Två i PlakatPirat återfinns även i IKSUs brännbollssektion, flera spelare ses döma matcher på yran och dom flesta är väldigt engagerade i brännboll som sport. Under 2016 lanserades #stoppaSalming kampanjen och även där fick laget representera ”utmanarna” till topplaget Salming. Vilken ära att laget redan är så etablerat. I radio och TV hörs och syns laget varje år kring yran. Fotograferna älskar engagemanget och alla piratdetaljer.
Utöver allt engagemang kring brännbollen så är Plakatpirat ett härligt och blandat kompisgäng som ofta hittas på iksu, klätterväggen, discgolfbanan, beachplanen eller kring sällskapsspel. Självklart blir det mycket prat om brännboll och månaderna räknas alltid ner inför yran. Åldern varierar men medelåldern ligger på 28 och den yngsta är 22 år.
Tävlingar
Brännbollscupen
Säsonger
2014, 2015, 2016, 2017, 2018
Hem
Finalbanan