SKS

Webshop: www.sksumea.se

 

Det hela började en vanlig kväll i januari, ambitionen var att kopiera de rutinerade boston bruins och Green Field Elite som i runda slängar även kallas våra storebröder. Intåget var på finalbanan en tidig morgon i maj 2015. Genuina supportrar stod sida vid sida under en spöregnande himmel på umeås vackraste äng. Kärlek. Nerverna låg på utsidan, men med maximal otur fick vi se oss besegrade av ”Vi är bäst i medvind”.
Dagen därpå en snabb vinst möttes sedan upp av en lika snabb förlust när BK Rel stod för motståndet. Laget är ute, de besvikna ansiktena vände humör i samband med alkoholhaltiga drycker och en omåttlig rök. Frågan är om ordningsvakterna haft så mycket att göra under en arbetsdag som det hade de intensiva timmarna då SKS styrde festen på finalbanan.

Året därpå:
Efter en lång vinter med många projekt skapade, har vi minst sagt tagit brännbollen till en ny nivå. En 11 manna fotbollsplan skottades upp för hand tidigt under mars-månad. Frågan om inte det är taket i laddning för brännboll? Många träningspass och ett genuint intresse har skapat en fantastisk klubb. Tiden är inne för Brännbollsyran. Klockan slår 11.45 och startskottet för SKS marsen är ett faktum. En stor massvandring från bräntbergets dal till berghemsmynnade del av ängarna blir täckt av SKS supportrar. Det är en av de mäktigaste ögonblicken under vår del inom brännbollens rörelse. Åskådare från andra matcher och andra delar av ängarna följer strömmen och frågan är om vår match mot fantomen är den mest besökta gruppspelsmatch under årets brännbollsyra. En fantastiskt inramning, glada personer, brännboll, fest och sol är några av ingredienserna till denna fantastiska match. Man måste ändå säga att brännbollsyran är fantastiskt. Med fåtal poäng förlorade vi mot fantomen.

Dagen därpå får man ändå säga är något att minnas. Tappra supportrar, bakfulla och trötta beskådar vårt taffliga spel mot minionerna. Matchen därpå är vår historiska besvikelse och förlusten mot bränn inte bullen blev ett faktum och seedningen ett minne blott. Olycklig lottning är det som finns att bemärka.

Vi vandrar över ängarna och tar plats runt finalbanan, festen kan börja. En folkansamling på 150-200 SKSsupportrar dansar, dricker och lever tiden av deras.
Skrällarnas år blir ett faktum, både salming och BK rel utslagna tidigt och svinto får lyfta bucklan och se sig som vinnare. Då kommer den legendariska raden från en av yran mest inflytelserika personer, ”Vi gratulerar svinto, nu kommer röken”. Norrlands finaste och vackraste stad har aldrig sett ett så stort rökmoln som just då! De vackraste färgerna, grön och gul sprids genom hjärta och själ. Nu inte bara av våra egna supportrar.

Med många tighta sponsorer och ett otroligt engagemang hade vi innan detta år sålt mer kläder på två år än vad våra ”storebröder ”sålt på tre. Med ett stort antal personer i ryggen och den överlägset största klacken kan man med glädje kalla oss för lillebrorsks även om vi nu kanske inte representerar just det namnet.
Vi syns!

Tävlingar
Brännbollscupen
Säsonger
2016, 2017