Hjärnsläpp

Några blivande idrottslärare på Umeå Universitet fick ”för länge sedan” för sig att brännboll var en rätt rolig sport. Detta intresse medförde att man sakta men säkert började träna och delta i den stora brännbollscupen i Umeå; då under namnet SMISK.

År 2005 föddes lagnamnet Hjärnsläpp och på grund av det stora brännbollsintresset började man medvetet att satsa och sätta upp mål för laget. Ganska snart upptäckte man att man faktiskt hade något att komma med och att träningen gav resultat. Detta ledde till att brännbollen blev en årlig happening som vi alla fanatiskt längtade efter, och vi är lika fanatiska än idag!

Några spelare har under årens gång gett upp brännbollskarriären och andra spelare har tillkommit. Truppen har dock stabiliserats och i år (2017) deltar Hjärnsläpp för trettonde året i rad under samma lagnamn.

Utöver den årliga brännbollscupen har vi även deltagit i andra sommarturneringar. 2005 ställde vi upp i Dark Dog cup och under 2006 deltog vi i Mivitotal cup samt i brännbolls-SM. Där tog vi fina skalper som De röda och Tesa Tejp. Det bör väl även kommenteras att vi då spelade som ett mixat gäng med spelare från andra brännbollslag.

Under säsongen 2007 avslutade vi året med att bli trea i SM med vårt kära mixlag och det är ju inte helt illa det heller. 2008 gick vi till SM-semifinal.

Ett annat starkt brännbollsminne var när vi slog ut Fantomen i 16-delsfinalen under Brännbollscupen 2009.

Väl mött på ängarna!

Vi ses under brännbollssäsongen!

Tävlingar
Brännbollscupen
Säsonger
2017